Cospace

Het concept

Co-living is ontstaan in de San Francisco Bay Area, waar de woningprijzen in korte tijd naar grote hoogte stegen. Starters op de woningmarkt en young professionals kregen het steeds moeilijker om een geschikte woning te vinden en grepen naar een oude, beproefde oplossing: het woningdelen.

Hiermee is groepswonen of co-living terug. Nieuwe concepten zetten in op de voordelen van het woningdelen die we allemaal uit het studentenleven kennen: Gedeelde kosten, samen koken, gezelligheid. De nadelen worden opgelost door te zorgen voor strengere regels, schoonmaak en een community manager. Deze nieuwe gemeenschappen slaan goed aan omdat ze gebaseerd zijn op gezonde waarden zoals gelijkheid, gemeenschapszin en zelfvoorziening.

Cospace is een product van Project in Green, waarbij we bestaande hallen en kantoren transformeren naar nieuwe co-living gemeenschappen, Cotels genoemd. We werken nauw samen met een partner die werving en selectie, beheer en community op zich neemt. Daardoor is een locatie die we ontwikkelen bij opleveren vaak al in zijn geheel verhuurd.

Nieuwe woonvormen

Full service

Cospace biedt naast de vernieuwende woonvorm ook een full service aan haar bewoners. Zo zijn de appartementen van alle gemakken voorzien en kun je er zo intrekken. Meubilair, internet, witgoed, veiligheid, jaarlijkse onderhoudsbeurten, alles wordt geregeld. Ook is er 24/7 een service paraat die in geval van nood direct problemen oplost. Zo hoeven de huurder en de verhuurder zich nooit zorgen te maken, kortom een full service.

Onze rol

Wij zoeken bestaande gebouwen om deze te transformeren naar Co-living situaties, waarmee we starters en Young professionals de kans geven om comfortabel in een duurzaam verbouwd pand te wonen. Daarnaast bouwen we samen met onze partners aan het concept Cotel – houten CO2 neutrale nieuwbouwappartementen in een blok geheel toegerust op community-vorming en woning-delen.