Respace

Het concept

Respace is ontstaan uit de samenwerking tussen architectenbureau Sustainer Homes en Project In Green. Sustainer Homes is in 2015 gestart met als missie: architectuur en woningbouw duurzamer, flexibeler en toegankelijker te maken.

Het eerste Respace project vond plaats in 2016 toen werd gevraagd mee te denken over de transformatie van een bestaande bedrijfshal aan het IJ in Amsterdam naar een nieuw, representatief hoofdkantoor voor retailer Sissy-Boy. Hiervoor werd duurzame en parametrische oplossing ontwikkeld die ideaal bleek voor het her-bestemmen van industrieel erfgoed, hallen en bedrijfspanden: het Respace-systeem.

Respace is een innovatief, CNC gefreesd houtskeletbouw-systeem waarmee bestaande gebouwen eenvoudig en betaalbaar kunnen worden getransformeerd naar een nieuwe bestemming. Ongeacht de wens of de beoogde functie. Het duurzame en parametrische bouwconcept is zo opgezet dat het gehele ontwerp- en bouwproces volledig is geautomatiseerd. Dit zonder concessies te doen aan de ontwerpmogelijkheden en de wensen van de opdrachtgever en gebruikers van de ruimte. Met behoud van het karakter van de bestaande gebouwen, prettig om in te verblijven en flexibel in gebruik.


Circulair & betaalbaar transformeren

Het oudste bouwmateriaal ontmoet de nieuwste technologie

Het Respace systeem maakt gebruik van eeuwenoude Japanse houtverbindingen. Hierdoor is er geen lijm nodig en is het gebruik van schroeven geminimaliseerd. Het systeem kan altijd weer uit elkaar worden gehaald om het op een andere plek opnieuw te assembleren. Zowel gedurende de bouwfase als tijdens het gebruik draagt ons systeem op deze manier sterk bij aan het verduurzamen van bestaande panden. Bovendien is het systeem zeer energiezuinig en duurzaam geïsoleerd.

Onze rol

Naast het aanbieden en begeleiden van het Respace systeem voor pandeigenaren en andere opdrachtgevers kopen wij ook zelf panden aan om te transformeren en te exploiteren. Hierbij werken we samen met onder andere Sustainer Homes en de Stadstuin.

Ben je geïnteresseerd in het Respace systeem of heb je een pand op het oog dat je samen met ons wilt ontwikkelen, dan kun je altijd bellen of mailen via de onderstaande contactgegevens.